hero image

Úgy tűnik, nem az időjárás fog dönteni a Spanyol Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/05/16 10:44
Most hétvégén rendezik a szezon hatodik futamát, melyre Spanyolországban, a már mindenki által unásig ismert barcelonai aszfaltcsíkon kerül sor, és egyelőre az időjárás kegyesnek ígérkezik.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Az idei szezonban egyelőre csak az Emilia Romagna Nagydíjat kavarta meg az eső, a többi helyszínen száraz körülmények uralkodtak. A hét eleji előrejelzések szerint most Spanyolországban is az utóbbira lehet számítani.

Miközben a februári teszten általában még hűvös idő szokta fogadni az F1-et, addig a Spanyol Nagydíj idejére már igazi tavaszi vagy nyári hangulat alakul ki, és a weather.com szerint ideális versenyzési állapotokra lehet majd számítani most hétvégén is.

Péntektől vasárnapig csak részben lesz felhős az ég, miközben csupán öt százalékot jósolnak az eső megérkezésére. A szél azonban folyamatosan erősödhet majd a hétvége folyamán, ami megzavarhatja némileg az erre érzékeny autókat.

Ami a hőmérsékletet illeti, az valahol 25 és 30 fok körül alakulhat, tehát nem fognak fázni a versenyzők, az biztos. Ezek alapján úgy tűnik tehát, hogy minden adott ahhoz, hogy a valós teljesítmény döntsön majd a csapatok között, akik számos fejlesztéssel készülnek erre a nagydíjra.