hero image

Úgy tűnik, nem az időjárás fog dönteni a Spanyol Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/16 10:44
Most hétvégén rendezik a szezon hatodik futamát, melyre Spanyolországban, a már mindenki által unásig ismert barcelonai aszfaltcsíkon kerül sor, és egyelőre az időjárás kegyesnek ígérkezik.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az idei szezonban egyelőre csak az Emilia Romagna Nagydíjat kavarta meg az eső, a többi helyszínen száraz körülmények uralkodtak. A hét eleji előrejelzések szerint most Spanyolországban is az utóbbira lehet számítani.

Miközben a februári teszten általában még hűvös idő szokta fogadni az F1-et, addig a Spanyol Nagydíj idejére már igazi tavaszi vagy nyári hangulat alakul ki, és a weather.com szerint ideális versenyzési állapotokra lehet majd számítani most hétvégén is.

Péntektől vasárnapig csak részben lesz felhős az ég, miközben csupán öt százalékot jósolnak az eső megérkezésére. A szél azonban folyamatosan erősödhet majd a hétvége folyamán, ami megzavarhatja némileg az erre érzékeny autókat.

Ami a hőmérsékletet illeti, az valahol 25 és 30 fok körül alakulhat, tehát nem fognak fázni a versenyzők, az biztos. Ezek alapján úgy tűnik tehát, hogy minden adott ahhoz, hogy a valós teljesítmény döntsön majd a csapatok között, akik számos fejlesztéssel készülnek erre a nagydíjra.