Rendkívül rosszul alakult a kétszeres világbajnok számára a hazai versenyhétvége eleje, hiszen a kvalifikáció első szakaszából sem sikerült továbbjutnia, majd motort kellett cserélni az Alpine-ban.

Fernando Alonsóval korábban sosem fordult elő Forma-1-es karrierje során, hogy ne jutott volna túl a Q1-en Barcelonában, ám az idei Spanyol Nagydíjon ez is megtörtént vele.

Ezt követően a csapat úgy döntött, erőforrást cserél az autóban, így a spanyol az utolsó rajtkockából vághatott neki a vasárnapi futamnak, ahol azonban jó stratégiát választva végül a kilencedik pozícióig verekedte előre magát.

„Nagyon boldog vagyok, a szombati nap után ez olyan mint egy győzelem. Bizonyos értelemben már elengedtük ezt a hétvégét és tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz pontot szerezni, különösen annak fényében, hogy az időmérőkön általában gyorsabbak vagyunk“ - mondta Alonso.

„Szerencsére jól sikerült a verseny, bár egy kicsit aggódtam, mert figyelmeztetést kaptam a pálya elhagyása miatt a 12-es kanyarban és attól féltem, hogy ha újabb hibát vétek, büntetést kapok, ezért nagyon óvatosan vezettem“ - magyarázta a spanyol.

Ha a megszerzett pontjai számát nem is sikerült jelentősen növelnie Alonsónak, mindenképpen szüksége volt egy jó teljesítményre, hiszen mind a hat idei versenyen kikapott csapattársától, Esteban Ocontól, azzal együtt, hogy többször is nagy balszerencse érte.

„Remélhetőleg a tendencia folytatódik és most már egyre több pontot szerzek majd a versenyeken. A csapatnak is erre lenne szüksége“ - tette hozzá Alonso.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL