hero image
dppi

Új befektetőt keres az Alpine Forma-1-es csapata

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

FORMA-1

Verstappennek jól ment iRacingben: Bámulatos kettős előzést mutatott be (videóval)

Motorsport.hu
2022/12/15 16:29
Az Alpine befektetőket keres Forma-1-es csapatának, mert ettől reméli, hogy személyautóik fejlesztése és eladása felgyorsul.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Az Autocar információi szerint a tőkeinjekciótól azt várja a gyártó, hogy egymodelles, csak egy sportkocsit áruló márkából egy egész Európára kiterjedő hálózata legyen, amivel a Porsche riválisává válhatnak, már be is jelentették az A110 mellett három új modell érkezését, később pedig Észak-Amerikába és Kínába is eljutnának.

Emiatt érdekes lehet a Lotusszal kötött együttműködés, mivel az A110 utódján közösen dolgoznak, és amelynek bejelentésekor azt mondták, ebben a munkában „az Alpine motorsport-platformját igyekeznek felhasználni a Forma-1-től a WEC-ig.”

Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Lotus lesz a befektető, mert kérdés, hogyan tudna a Lotus és az Alpine közösen vinni egy Forma-1-es csapatot. Azonban, ha így történne, azzal a Lotus tulajdonosa, a kínai Geely megvetné a lábát a Száguldó Cirkuszban.

A lap információi szerint még nincs megállapodás, tehát még nyitott, hogy ki lesz a befektető, mivel az Alpine bármely érdeklődővel szívesen leül tárgyalni, akiket érdekel Forma-1-es projektjük, akár marketing, akár egyéb szempontból, egyes lehetséges befektetőkkel a kezdeti tárgyalások már el is kezdődtek.