hero image
dppi

Új főtámogatót jelentett be az Alfa Romeo, változik a csapatnevük

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/27 12:39
Egy ideje már lehetett arról pletykákat hallani, hogy idén nem folytatódik tovább az Alfa Romeo és a lengyel olaj- és gázcég, a PKN Orlen együttműködése, most mindez pedig hivatalossá is vált, az istálló azonban rögtön meg is nevezte új támogatóját.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Ez az új, névadó szponzorként megjelenő szórakoztatóipari vállalat pedig a többek között online kaszinózással is foglalkozó Stake, amely többéves megállapodást kötött az Alfa F1-es istállójával, ennek értelmében pedig azt mostantól Alfa Romeo F1 Team Stake néven kell emlegetni.

A bejelentés során „rekorddöntő” partnerségről beszéltek, de hogy ez pontosan mire utal, azt nem lehet tudni. Ettől függetlenül viszont a Stake vélhetően komoly összeggel fog majd hozzájárulni az istálló büdzséjéhez, miközben számos más területen is együtt fognak működni.

Kilátásba helyezték például, hogy a versenyhétvégék során külön eseményekkel és programokkal igyekeznek majd szórakoztatni a rajongókat, az ezzel kapcsolatos terveikről pedig a későbbiekben több információt is megosztanak majd.

A Stake célja, hogy kibővítse a saját rajongói bázisát, és úgy érezték, hogy ehhez az egyik legjobb út az, ha beállnak egy Forma–1-es csapat mögé, mivel a királykategória jelenleg komoly növekedési fázisban jár.

Alessandro Alunni Bravi, az alakulat tegnap bejelentett új vezetője a következőket mondta az együttműködésről: „Üdvözöljük a Stake-et társfőszponzorként ezen új korszak kezdetén. A Forma–1 iránti kereslet jelentős mértékben megnőtt az utóbbi években, és az olyan márkák érkezése, mint a Stake, jól mutatja, milyen lehetőségeket tud kínálni a sportunk.”

Bijan Tehrani, a Stake társalapítója még hozzátette: „Nem is lehetnénk izgatottabbak amiatt, hogy csatlakozunk egy legendás F1-es csapathoz, amely hasonlóan hozzánk növekedésre és sikerre törekszik. Az Alfa Romeo F1 Team Stake kibővíti majd a rajongók szórakozási lehetőségeit.”

„Teljes mértékben elhivatottak vagyunk az iránt, hogy a versenyhétvégéken különleges élményeket kínáljunk a csapat szurkolóinak, miközben növeljük a nézői elköteleződést a digitális arénában.”

Az Orlen tehát távozik, a Stake érkezik, de hogy mindez pontosan mit jelent az Alfa Romeo festésére nézve, az még egyelőre kérdéses. Szinte biztos, hogy lesznek változások, csak nem tudni, milyen mértékben. A február 7-i leleplezésen azonban mindenre fény derül majd.

Azzal egyébként, hogy az Orlen kiszállt a csapat mögül, biztossá vált Robert Kubica távozása is. A lengyel pilóta F1-es jövője most bizonytalan, és nem tudni, kap-e szerepet más istállónál.