Egy ideje már lehetett arról pletykákat hallani, hogy idén nem folytatódik tovább az Alfa Romeo és a lengyel olaj- és gázcég, a PKN Orlen együttműködése, most mindez pedig hivatalossá is vált, az istálló azonban rögtön meg is nevezte új támogatóját.

Ez az új, névadó szponzorként megjelenő szórakoztatóipari vállalat pedig a többek között online kaszinózással is foglalkozó Stake, amely többéves megállapodást kötött az Alfa F1-es istállójával, ennek értelmében pedig azt mostantól Alfa Romeo F1 Team Stake néven kell emlegetni.

A bejelentés során „rekorddöntő” partnerségről beszéltek, de hogy ez pontosan mire utal, azt nem lehet tudni. Ettől függetlenül viszont a Stake vélhetően komoly összeggel fog majd hozzájárulni az istálló büdzséjéhez, miközben számos más területen is együtt fognak működni.

Kilátásba helyezték például, hogy a versenyhétvégék során külön eseményekkel és programokkal igyekeznek majd szórakoztatni a rajongókat, az ezzel kapcsolatos terveikről pedig a későbbiekben több információt is megosztanak majd.

A Stake célja, hogy kibővítse a saját rajongói bázisát, és úgy érezték, hogy ehhez az egyik legjobb út az, ha beállnak egy Forma–1-es csapat mögé, mivel a királykategória jelenleg komoly növekedési fázisban jár.

Alessandro Alunni Bravi, az alakulat tegnap bejelentett új vezetője a következőket mondta az együttműködésről: „Üdvözöljük a Stake-et társfőszponzorként ezen új korszak kezdetén. A Forma–1 iránti kereslet jelentős mértékben megnőtt az utóbbi években, és az olyan márkák érkezése, mint a Stake, jól mutatja, milyen lehetőségeket tud kínálni a sportunk.”

Bijan Tehrani, a Stake társalapítója még hozzátette: „Nem is lehetnénk izgatottabbak amiatt, hogy csatlakozunk egy legendás F1-es csapathoz, amely hasonlóan hozzánk növekedésre és sikerre törekszik. Az Alfa Romeo F1 Team Stake kibővíti majd a rajongók szórakozási lehetőségeit.”

„Teljes mértékben elhivatottak vagyunk az iránt, hogy a versenyhétvégéken különleges élményeket kínáljunk a csapat szurkolóinak, miközben növeljük a nézői elköteleződést a digitális arénában.”

Az Orlen tehát távozik, a Stake érkezik, de hogy mindez pontosan mit jelent az Alfa Romeo festésére nézve, az még egyelőre kérdéses. Szinte biztos, hogy lesznek változások, csak nem tudni, milyen mértékben. A február 7-i leleplezésen azonban mindenre fény derül majd.

Azzal egyébként, hogy az Orlen kiszállt a csapat mögül, biztossá vált Robert Kubica távozása is. A lengyel pilóta F1-es jövője most bizonytalan, és nem tudni, kap-e szerepet más istállónál.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL