hero image

Új időmérős formátumot tesztelhet a Forma-1

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/30 11:24
A RaceFans beszámolója szerint a 2023-as szezonra változtatni fog a Forma-1 a gumikiosztáson, valamint kísérleti jelleggel egy új időmérős formátumot is ki fognak próbálni.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A hét elején állapodott meg abban az F1-es Bizottság, hogy a 2023-as szezonban két versenyhétvége során csökkenthetik a felhasználható gumik számát: idén még 13 szettet használhatnak pilótánként a csapatok, 2023-ban viszont ez a szám 11-re fog csökkenni a RaceFans beszámolója szerint.

A gumik közötti eloszlás is változni fog: a 8 szett lágy abroncs 4-re csökken majd, míg a közepesekből szintén 4, a kemény keverékből pedig 3 áll majd a versenyzők rendelkezésére, az erre a két hétvégére szóló változtatások viszont itt még nem érhetnek véget.

Ugyanis a portál hozzáteszi, hogy egy új időmérős formátumot is kipróbálhat a száguldó cirkusz, ahol a Q1-ben csak a kemény, a Q2-ben csak a közepes, a Q3-ban pedig csak a lágy gumikat használhatnák a csapatok.

Továbbá, ahogy arról korábban már beszámoltunk, 2023-tól már három helyett hat sprintet fognak rendezni az F1-ben, amelyek így még hangsúlyosabb szerepet játszhatnak a Forma-1-es világbajnoki pontversenyben.