hero image

Új időmérős formátumot tesztelhet a Forma-1

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Steiner a tavalyi szezonról: Néhány dolgot másképp csinálnék...

FORMA-1

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

FORMA-1

Gene Haas egyértelmű célokat tűzött ki idénre csapatának

FORMA-1

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

Motorsport.hu
2022/04/30 11:24
A RaceFans beszámolója szerint a 2023-as szezonra változtatni fog a Forma-1 a gumikiosztáson, valamint kísérleti jelleggel egy új időmérős formátumot is ki fognak próbálni.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A hét elején állapodott meg abban az F1-es Bizottság, hogy a 2023-as szezonban két versenyhétvége során csökkenthetik a felhasználható gumik számát: idén még 13 szettet használhatnak pilótánként a csapatok, 2023-ban viszont ez a szám 11-re fog csökkenni a RaceFans beszámolója szerint.

A gumik közötti eloszlás is változni fog: a 8 szett lágy abroncs 4-re csökken majd, míg a közepesekből szintén 4, a kemény keverékből pedig 3 áll majd a versenyzők rendelkezésére, az erre a két hétvégére szóló változtatások viszont itt még nem érhetnek véget.

Ugyanis a portál hozzáteszi, hogy egy új időmérős formátumot is kipróbálhat a száguldó cirkusz, ahol a Q1-ben csak a kemény, a Q2-ben csak a közepes, a Q3-ban pedig csak a lágy gumikat használhatnák a csapatok.

Továbbá, ahogy arról korábban már beszámoltunk, 2023-tól már három helyett hat sprintet fognak rendezni az F1-ben, amelyek így még hangsúlyosabb szerepet játszhatnak a Forma-1-es világbajnoki pontversenyben.