hero image

Új névadó szponzor érkezett az Alpine-hoz, a festésük is változni fog!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/12 11:25
Az Alpine csapata péntek délelőtt jelentette be, hogy hosszú távú stratégiai partnerséget kötöttek a BWT-vel, így az idei festésükben a kék mellett a pink szín is fel fog tűnni az osztrák cég miatt.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Régóta hallani pletykákat arról, hogy az Alpine-nál köthet ki az Aston Martintól távozó vízkezelő cég, a BWT, amely éveken keresztül névadó szponzorként rózsaszínné „varázsolta” előbb a Force Indiát, majd annak a jogutódját, a Racing Pointot.

2021-ben az Aston Martin oldalán maradtak, viszont már nem névadó szponzorként, idén januárban pedig kiderült, hogy távoznak a silverstone-i bázisú istálló mellől. E hét pénteken pedig jött a bejelentés, hogy az Alpine mellett folytatják, méghozzá névadó szponzorként.

A francia istálló bejelentéséből kiderül, hogy idén kék-pink festéssel fognak rajthoz állni, ennél többet viszont csak a február 21-én érkező bemutatójukon fogunk megtudni a fényezésről, bár a tervezőjük, Sean Bull annyit elárult, hogy Miami-stílusú lesz a színkombináció miatt.

A BWT hosszú távú stratégiai partnerséget kötött az Alpine-nal, és a sajtóközleményükben kiemelik, együtt fognak dolgozni azon, hogy világszerte terjesszék a fenntarthatóságra való törekvés üzenetét, többek között az F1 és az autóipar platformjait is felhasználva.