hero image

Új országba látogathat a Forma-1 – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

Motorsport.hu
2022/05/05 11:26
A bennfentes F1-es újságíró, Joe Saward úgy tudja, hogy hamarosan Karibi Nagydíjat is rendezhetnek majd a száguldó cirkuszban, amelynek Kolumbia adhat helyet.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Terjedelmes írást közölt a Miami Nagydíj után Joe Saward, amelyben többek között kitért az Audi-Aston Martin üzlet esélyeire, valamint azt is írta, hogy a Williams már vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a szezon második felére lecserélje Nicholas Latifit.

Emellett még egy kifejezetten érdekes témát is érintett: szerinte a nem túl távoli jövőben Karibi Nagydíjat rendezhetnek a Forma-1-ben, amelyre Kolumbiában kerülhet sor:

„Az egyik ötlet, ami felvetődött, egy kolumbiai verseny, amelynek egy nagyon komoly projektje áll fejlesztés alatt Barranquilla városában. Az a hír járja, hogy magánpénzből finanszírozhatják a beruházást, és nem lesz szükség állami támogatásra.”

„Miamiban pedig azt hallottam, hogy a futamot Karibi Nagydíjnak neveznék el, és idővel Karibi Nagydíj név alatt az F1 körbejárhatná a régiót, ha más projektek is megvalósulnának.”

Saward azt is hozzátette, hogy a fiatal kolumbiai versenyzők is katalizátorként működhetnének a Kolumbiai Nagydíj iránti érdeklődés kapcsán. Az F1-hez legközelebb Juan Pablo Montoya fia, Sebastian Montoya állhat, aki tavaly a negyedik lett az olasz F4-es bajnokságban.