hero image

Új padlólemezt villantott a Mercedes Barcelonában - képek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/20 11:26
A Mercedes továbbra is próbálja megtalálni a pattogás elleni megoldást, ezért Barcelonába sem érkeztek üres kézzel. A regnáló konstruktőri világbajnok csapat a padlólemezen dolgozott a legtöbbet az elmúlt hetekben.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Öt futam után még mindig az első számú prioritás a Mercedes számára a pattogás megoldása, amellyel a W13-as még mindig küzd. A Ferrarihoz hasonlóan a Mercedes is szervezett egy titkos forgatási napot, ahol George Russell a Paul Ricard pályán próbálta ki a tervezett fejlesztéseket.

A fotókon látszik, hogy a W13 padlólemezét fejlesztették. A padló oldalaihoz egy szárny került, és ezzel együtt magának a padlólemeznek a formája is megváltozott. Most már fokozatosabban emelkedik, mint korábban. Az orr aljára is került egy szárnyacska, amely a légáramlat jobb vezetését hivatott szolgálni.

A legtöbb más Forma-1-es csapathoz hasonlóan a Mercedes is túlsúlyos autóval versenyzik. Toto Wolff már jelezte, hogy a festésen már nem lehet spórolni, és úgy tűnik, hogy ezeknek a fejlesztéseknek sem ez áll a középpontjában.

Wolff azt mondta, hogy más utat kell találniuk az autó könnyítése érdekében, ugyanis már így is a mezőny legkevesebb festékét használják, ugyanakkor valószínűsíthető, hogy a Mercedes első körben az autót szeretné stabilizálni, majd később kezdik el könnyíteni az autót.