A Ferrari nem húzta az időt, rögtön a bahreini előszezoni teszteken nagy változást hajtott végre a csapat stratégiai részlegén Frederic Vasseur. Ennek értelmében Inaki Rueda más pozícióban folytatja tovább a pályafutását Maranellóban.

A 2022-es szezonban sokan arra számítottak, hogy a Ferrari harcban lehet a világbajnoki címért, ami reális elvárás lehetett volna az első futamok alapján. Később azonban nemcsak a csapat teljesítménye esett vissza, de számos stratégiai hibát is elkövettek.

Ezek a hibák pedig nagy visszhangot vertek a nemzetközi médiában, és részben ennek a nyomásnak a hatására távolították el Mattia Binottót a Ferrari éléről. A helyére lépő Frederic Vasseur rögtön jelezte, szeretné kijavítani a tavalyi hibákat, és a svájci nem a levegőbe beszélt.

A diplomatikus úton megfogalmazott kritika a stratégiát illetően nem egy személy felé irányult, ám úgy látszik, mégis az eddigi főstratégának, Inaka Ruedának kell felelősséget vállalnia a tavalyi hibákért. A helyére az indiai származású Ravin Jain érkezik, aki fizikusként kétségtelenül a számok embere, így tőle várják a megváltást a Ferrari bokszfalán.

A Ferrari eddig nem lehet ugyanakkor elégedetlen a teszten mutatott teljesítményével, hiszen Carlos Sainz tette meg eddig a legtöbb kört az alakulat 2023-as konstrukciójának volánja mögött a mezőnyben, ráadásul ő futotta meg eddig a legjobb időt is.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL