Az Ausztrál Nagydíj többek között arról is emlékezetes maradhat, hogy George Russell a verseny végén odavágta a Mercedest Fernando Alonso mögött.

Nem túl gyakori, amikor a Mercedes pontok nélkül hagy el egy versenyhelyszínt, de ez most megtörtént. Nem ment minden egyszerűen a német gyártó számára az Ausztrál Nagydíjon, de már a téli teszteken is látni lehetett, ebből nehezen lesz világverő versenygép, ami sokak számára okoz csalódást.

A helyzetet nehezíti, hogy egyelőre gyakorlatilag csak Russell fejleszti a jövő évi autót, mivel Hamilton aláírt a Ferrarihoz. Emiatt a brit világbajnokot értelemszerűen nem avatják be a részletekbe, így az új autót szinte csak egy versenyző köré fogják építeni, ráadásul továbbra sem tudni, ki érkezik a rekorder helyére.

Alonso az egyik fő esélyes, aki nagyon nagy segítséget tudna nyújtani, a tapasztalatával is, viszont ez év közben nem lehetséges. Az Aston Martin helyzete sem egyszerű, mert nem tudjuk, hogy Alonso megy-e, de közben szükségük van a tudására, így egyelőre mindenre rálátása van, ami a Mercedesnek később még jól jöhet.

Szóval érdekes a matek, és ezt nem vehetjük félvárról. Ha már Alonso, említsük meg a büntetését is, amit azért kapott, mert Russell előtt haladva a leintés előtt túl lassan ment az egyik kanyarban, aminek csattanás lett a vége. Többek között erről is kaptunk most extra felvételeket, amiket érdemes megnézni.

Ha kíváncsiak vagytok az extra felvételekre, akkor csak kattintsatok erre a linkre, miközben megkezdtük a hangolást a Japán Nagydíjra, ami már nincs messze, és Suzukában versenyezni a világ egyik legjobb dolga. Addig is, ez a pár extra felvétel segít abban, hogy eltűrjük a várakozás idejét a monitorok előtt.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL