hero image

Újabb éjszakai verseny és utcai pálya csatlakozik a Forma-1-es versenynaptárhoz! – hivatalos

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

FORMA-1

Gene Haas egyértelmű célokat tűzött ki idénre csapatának

FORMA-1

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

FORMA-1

Már most érzi a büntetése hatását a Red Bull Horner szerint

Motorsport.hu
2022/03/31 11:29
Magyar idő szerint csütörtök hajnalban érkezett a bejelentés, mely szerint 2023-tól tovább bővül az egyesült államokbeli versenyek száma: Las Vegas is futamot fog rendezni.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Amióta a Liberty Media tulajdonában van a Forma-1, nem titkolt cél az Amerikában való terjeszkedés, többek között emiatt rendeznek idén már Miamiban is nagydíjat, ezzel 2022-re kettőre emelkedett az egyesült államokbeli futamok száma.

Magyar idő szerint hajnalban pedig bejelentették a hírt, amit már egy ideje sejteni lehetett: 2023-tól Las Vegas-i Nagydíj is lesz a Forma-1-ben, így Austinnal együtt már háromszor látogat az USA-ba az F1.

Ráadásul nem egy „normál” versenyhétvégét fognak rendezni a 6,1 km-esre tervezett aszfaltcsíkon, amelyen a számítások szerint a végsebesség 340 km/óra felett lehet, ugyanis a versenyt helyi idő szerint szombat este fogják megrendezni.

Ez magyar idő szerint vasárnap hajnal 4 órát jelenthet, a futamot pedig 2023. november 25-re ütemezték. A legutóbbi Las Vegas-i Nagydíjra 1982-ben került sor, akkor Michele Alboreto tudott diadalmaskodni.