Max Verstappen őrületes tempóban halad előre a rekordok színterén, most épp Ayrton Sennát előzte meg.

Verstappen olyan tempóban halad előre, mint Hamilton évekkel korábban, amikor messze a leggyorsabb autóban ülhetett a Mercedesnél. Ez most annyiban másabb, hogy a hollandot még csak megszorongatni sem tudják a csapattársai, addig Rosberg legalább egyszer legyőzte a brit rekordert.

Igaz, ez sokba is került Hamiltonnak, mert Nico világbajnok lett, majd azzal a lendülettel visszavonult, így elmaradt a nagy visszavágó. Évek óta még csak futamot sem nyert Hamilton, ami megmutatja a Red Bull dominanciáját, de legalább van egy aláírt szerződése a Ferrarival, és bárhogyan is alakuljon a karrierje további része, óriási dolog lesz Maranellóban dolgoznia, hiába hétszeres világbajnok.

Egy nap talán Verstappen is a Ferrari versenyzője lesz, de jelenleg a Red Bullnál írja a rekordokat, és az élen eltöltött körei száma meghaladta az 3000-et. Ezzel pedig az 1994-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Ayrton Senna elé került, akivel egy ideje egy lapon emlegetik, bár még mindig a brazilt tartják a legjobbnak.

3009 vezetett körnél jár Verstappen, addig Senna 2931 kört töltött el az élen a pályafutása alatt, ami a halálos balesete miatt nem lehetett teljes. Sebastian Vettel már nincs túl messze Verstappentől, és nem kizárt, hogy még idén megelőzi a németet, addig Michael Schumacher rekordjának megdöntésére várnunk kell.

A német legenda ugyanis 5 111 kört futott az élen, ami sokáig egy megdönthetetlennek hitt rekordnak tűnt. Hamilton van a lista élén 5 455 ilyen körrel, de az elmúlt években csak alig pár kör erejéig vezetett versenyt. Legutóbb a 2022-es Holland Nagydíjon volt 14 körön át az élen, ami 2022 óta a legtöbb volt.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL