Minden Logan Sargeant arcára volt írva, tudta, hogy nagy hibát követett el, aminek meg is fizette az árát a Williams volánja mögött.

Korábban már beszámoltunk a Williams újabb balesetéről, ami nagyobb anyagi károkba került. Rövid időn belül ez már a második ilyen csattanás volt, ráadásul Ausztráliában csak egy autóval folytatták a hétvégét, mert Albon gépe javíthatatlanná vált az Albert Parkban.

Most a másik Williamst vezető Sargeant dobta el a gépet, amivel Albon versenyzett Melbourne-ben. Nem tett jót az önbizalmának a döntés, ahogyan az sem, ami nemrég történt a Japán Nagydíj első szabadedzésén. Mindenki láthatta, hogy egy kisebb hiba is elég ahhoz, hogy nagy bajba kerüljön egy pilóta.

Az amerikai versenyző szerencsére nem sérült meg, az autó és a pályaburkolat megvédte. Más kérdés, hogy ezzel a jelenettel megint csak egyre távolabb löki magát a jövő évi üléstől, mert nem túl meggyőző, amit csinál, más csapatok számára sem. Mindössze 10 körig jutott az incidens miatt, addig Albon majdnem kétszer annyit lehetett kint a pályán.

Végül a legjobb időt Verstappen rakta össze Pérez előtt, aki közel 0,2 másodpercet kapott. Sainz volt a harmadik leggyorsabb a Ferrarival, majd Russell következett a sorban a Mercedesszel. A brit hátránya viszont már majdnem 0,5 másodperc volt, ami rengeteg.

Hamilton szinte ugyanazt az időt autózta meg, mint Russell, akárcsak Leclerc. A TOP-10-ben még Alonso, Piastro, Cunoda és Norris voltak ott. Az extra videós felvételekért kattintsatok erre a linkre, érdemes megnézni őket, mert volt pár érdekes jelenet, a nagy becsapódáson kívül is, amire mindenki felkapta a fejét.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL