Fernando Alonso a 40-es éveiben is bizonyítja, hogy a legkisebb mértékben sem koptak meg a reflexei, hihetetlenül nagyot mentett a Kínai Nagydíjon.

Jelen állás szerint Fernando Alonso annyira megelőzi a korát, hogy valószínűleg az 50-es éveiben is képes lenne az F1-ben versenyezni. Ehhez nemcsak az állóképessége van meg, hanem minden más is, kezdve a reflexeivel. Döbbenetes, hogy gyakorlatilag semmit nem romlott a teljesítménye a hosszú évek alatt.

Sőt, még jobb versenyzővé vált, és csak remélni tudjuk, nem ez az utolsó szerződése az F1-ben, amit az Aston Martinnal írt alá. Ha után is fitt lesz, gyors marad, illetve jó autóban ül, miközben szeret az F1-ben versenyezni, csak a kora miatt teljesen szükségtelen lenne visszavonulnia, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

A Kínai Nagydíjon is parádézott, az időmérő edzésen hívta fel magára először a figyelmet a hétvégén, majd óriásit rajtolt. Akkor még nem tudhattuk, hogy lesz ennél nagyobb jelenete is, ami hamar bejárja a sajtót. Így is lett, mert Alonso élete egyik legnagyobb mentését prezentálta, ráadásul úgy, hogy a 40-es éveit tapossa.

Közben újabb kameraszögből nézhetjük meg az őrületes mentést, és lehetséges, hogy erre csak ő volt képes. Carlos Sainz Jr. példája jól mutatja, hogy Alonso mennyire más szinten van, ráadásul itt még inkább megindult az autó alatta. Alig veszített a tempójából, köszönhetően a tökéletes gázkezelésnek és a villámgyors kormánymozdulatnak.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL