Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol sztárversenyzője és világbajnok pilótája megint elvitte a show-t, most épp a Kínai Nagydíjon.

Fernando Alonso gyakran hívja fel magára a figyelmet a Forma-1-ben, még akkor is, ha már a 40-es éveiben jár. Legutóbb is csak az volt a kérdés, hogy hová ír alá, majd egy csavar végén ideje korán bejelentették, marad az Aston Martinnál. Ez több érdekes kérdést is felvet, amiről érdemes lenne beszélni, de talán sosem derül ki a teljes igazság.

Lehetséges, hogy a Red Bull nem tett végül ajánlatot Alonsónak, mert akkor aligha hosszabbított volna ilyen gyorsan az Aston Martinnál, hiszen jövőre a legjobb autóban ülhetne, hiába Max Verstappnen a csapattársa. Ez valószínűleg már soha nem jöhet létre, de az még benne lehet a pakliban, hogy az Aston Martin talál valamit.

Sokan reménykednek abban, hogy Alonso kap egy utolsó utáni esélyt a világbajnoki címre, és ha azt megszerezné, nyugodtabb szívvel vonulhatna vissza. Erre leghamarabb csak 2026-ban lehet reális esély, de várjuk ki a végét. A Kínai Nagydíjon is nagyot ment Alonso, és olyat rajtolt, hogy sokan tátott szájjal figyelték.

Újabb és újabb kameraállásokból nézhetjük meg azt, ahogyan Alonso bemegy Pérez mellé, aki ugyan szintén jól rajtolt, nem volt ellenszere a spanyol ellen. Sokatmondó jelenetek ezek arról, hogy még mindig Alonso a legjobban rajtoló versenyző, aki képes lenne a címért harcolni egy jobb autóban.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL