ERŐSEN AJÁNLOTT

Montoya visszatért, és újra F1-es autót vezetett (videó)
hero image
dppi

Újabb részletek derültek ki arról, miért hagyta ott három három hónap után az új műszaki igazgató a McLarent

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella újabb részleteket árult el a műszaki igazgató, David Sanchez hirtelen távozásáról.

Sanchez januárban csatlakozott a wokingi gárdához az autó koncepciójáért és teljesítményéért felelős műszaki igazgatóként, miután 2023 elején elhagyta a Ferrarit. A hétvégi Japán Nagydíj előtt azonban a McLaren bejelentette, úgy döntöttek, mindössze három hónap után kölcsönös megegyezéssel megválnak tőle és újra átszervezik a részleget.

Most a Sky Sportsnak a csapatfőnök, Stella így nyilatkozott a hirtelen döntésről: „A Forma-1 egy dinamikus környezet, nagyon gyorsan változik. Megvizsgáltuk, hogy tudjuk a leghatékonyabb és leghatásosabb szervezetet megalkotni. Daviddal együtt megvizsgáltuk, mi a legjobb konfiguráció és mi áll az ő érdekében.”

A távozásról szóló közleményben a csapat azt írta, „nézetkülönbségek” voltak a két oldal között, Stella most pedig arra utalt, hogy Sanchez nem volt elégedett a csapatban betöltött szerepével: „Változott némileg a kontextus azóta, mióta megállapodtunk, hogy eljön hozzánk a Ferraritól.”

„Mind úgy gondoltuk, hogy esélyt kellene adnunk neki, hogy esetleg egy nagyobb szerepkörbe kerülhessen, amit megérdemel és amit a tudásával teljesen kitöltene más csapatoknál. Így megnéztük, mi lenne a legoptimálisabb megoldás és láttuk, hogy van egy fontos szerep Rob Marshall főtervezőnek és Neil Houldey mérnöki igazgatónak.”

„Szóval így már elégedettek vagyunk azt illetően, hogy hogyan kezdünk neki a jövőnek műszaki szempontból és mindenképpen a legjobbakat kívánjuk Davidnak a jövőbeni kalandjaihoz.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL