Miután borzalmasan indult az Alpine Forma-1-es csapatának szezonkezdése, egy új padlólemezzel készül a francia istálló, Pierre Gaslynak azonban várnia kell.

Nagyon nehéz helyzetben van az Alpine, ugyanis míg 2022-ben a negyedik, 2023-ban pedig a hatodik helyen végeztek konstruktőrök között, idén 4 forduló után még pontjuk sincs, és az egyik, ha nem a leggyengébb autóval rendelkeznek.

Az enstone-i alakulat vezetősége is teljesen átalakult az elmúlt egy évben, és sajtóinformációk szerint teljes mértékben elképzelhető, hogy Ocon és Gasly sem kíván hosszabbítani a csapattal.

Persze az Alpine nem adja fel, és a kínai hétvégére is készültek újítással: új padlólemezt kap Esteban Ocon, Pierre Gaslynak viszont egyelőre várnia kell az új alkatrészre, ami a lenti beágyazásban tekinthető meg.

Az Alpine jelenleg az utolsó helyen áll a csapatbajnokságban, a legjobb eredményük két 13. hely, amelyből egy Ocon, egy pedig Gasly nevéhez fűződik. Rajtuk kívül a Williams és a Sauber áll még pont nélkül, viszont előbbi kétszer, utóbbi egyszer már végzett a 11. helyen.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL