hero image

Újra elmossa az eső a Belga Nagydíjat?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/08/23 11:29
Valószínűleg a legtöbb Forma-1-es rajongó emlékeiben élénken él az egy évvel ezelőtti spa-francorchamps-i futam, amiből végül nem is lett igazi verseny és csupán fél pontokat osztottak a pilótáknak a könyörtelenül szakadó eső miatt.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az előző idényben már a kvalifikációt is erősen befolyásolta az időjárás, a vasárnapi futamot pedig teljesen elmosta az eső, mindössze két kört tudott megtenni a mezőny a biztonsági autó mögött, majd leintették a versenyt.

Bár az első előrejelzések szerint ezen a hétvégén is várható némi csapadék Spa-Francorchamps-ban, közel sem olyan intenzitású és mennyiségű mint egy évvel korábban. 

A legnagyobb valószínűséggel a pénteki szabadedzések során várható eső az időjósok szerint, méghozzá a késő délutáni FP2 ideje alatt. Az FP1 a várakozások szerint még napsütésben kezdődik el, majd ezt követően alakul ki felhőzet Spa fölött, a hőmérséklet 25 Celsius-fokig emelkedhet, és 40 százalék az esély a záporokra.

Szombat délelőtt ködös időjárás várható, azonban kora délután kisüt a nap és ez várhatóan az időmérő edzés idejére is kirat. Ezúttal már valamelyest hűvösebb lesz, mint pénteken, 20 Celsius-fok várható és a záporok esélye 30 százalékra csökken.

Vasárnap is a napsütés fog dominálni és ismét 25 Celsius-fok környékére emelkedik a levegő hőmérséklete, az eső esélye pedig gyakorlatilag nulla százalék, bár a hat mérföld per órás szél és a 15 mérföld per órás széllökések még belerondíthatnak a versenybe.