hero image
dppi

Újra pályán Ayrton Senna legendás McLaren és Lotus F1-es autója

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2024/05/11 17:48
Egészen szenzációs volt nézni azt, hogy Ayrton Senna, Monaco királya előtt milyen szinten tisztelegnek az emberek Monacóban.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Idén 30 éve, hogy Ayrton Senna örökre itt hagyott bennünket. Még mindig velünk lehetne, és ki tudja, lehetséges, hogy csapatfőnökként is nagyon sikeres lett volna, ezt már soha nem tudhatjuk meg a korai és tragikus halála miatt. Nem betegség vitte el, hanem egy szörnyű baleset következményeként hunyt el Imolában.

Most, 30 évvel később több korábbi versenyző is tisztelgett Senna emléke előtt. Többek között Eddie Irvine is autóba pattant, akárcsak Bruno Senna, hogy pályára vigyék a brazil legenda legendás F1-es autóit. Emiatt az esemény miatt reaktiválták a McLaren MP4/5B-t és Lotus 97T-t, amik mai szemmel is csodálatosak.

Egyszerűen hihetetlen szörnyetegek voltak, amik olyan hangokat adnak ki magukból, hogy gy azt megkönnyezi az ember. Egyszerűen zseniális, és a maga nemében félelmetes is, de Senna F3-as gépe is akcióba lendült, akárcsak a gokartja, amivel elindult azon az úton, melynek végén minden idők egyik legnagyobbjává vált.

Érdemes megnézni a videót, azoknak is, akik kevésbé követik figyelemmel az eseményeket, mert ezek a felvételek gyakorlatilag aranyat érnek. Nem tudunk betelni velük, bárcsak Senna is láthatta volna mindezt, és más módon kellene megemlékezni a pályafutásáról, ami a balesete miatt befejezetlen maradt.