hero image

Vajon új győztest avatunk idén Bahreinben?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Steiner a tavalyi szezonról: Néhány dolgot másképp csinálnék...

FORMA-1

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

FORMA-1

Gene Haas egyértelmű célokat tűzött ki idénre csapatának

FORMA-1

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

Motorsport.hu
2022/03/18 11:30
Nem feltétlen túl jó ómen a szezonnyitó megnyerése, de idén megvan minden esély arra, hogy új győztest avassunk, hiszen Max Verstappennek sem sikerült még meghódítania Bahreint.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A mai nappal hivatalosan is kezdetét veszi a 2022-es szezon. A csapatoknak a tél folyamán egy teljesen új korszakra kellett felkészülniük, melyek értelmében az előző évekhez képest egy merőben másabb konstrukció szerint épített autóval álltak elő.

A tavalyi szezon kiélezett csatáját nehéz lesz megismételni, ugyanakkor az új szabályok és a barcelonai, valamint bahreini tesztek alapján idén sem lesz okunk panaszra. Hogy miért? Mert idén több csapat is harcban lehet a végső győzelemért a Mercedes és a Red Bull kettőse mellett.

Az egyik ilyen csapat a Ferrari. A maranellói alakulat évek óta próbálja visszaállítani renoméját, egyelőre kevesebb sikerrel. Idén viszont megvan az esély arra, hogy ismét győzelmeket ünnepeljen a Tifosi, ugyanis Charles Leclerc és Carlos Sainz számára a látottak alapján egy igencsak ütőképes versenygépet sikerült összerakniuk az olaszoknak.

Az Alpine és az Aston Martin is hasonló reményekkel vágott bele az idei autó fejlesztésébe, azonban a tesztek alapján ez a két istálló aligha lesz bajnoki kihívó. Nem kell azonban leírni a McLaren csapatát. Noha a felkészülés nem volt zökkenőmentes, hiszen fékproblémákkal küszködtek, valamint Daniel Ricciardo is covidos lett, de az autó jónak tűnik összességében, így a szezon egészét nézve, mindenképp számolni kell velük is.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj egy jó kiindulópont lehet, bár közel sem biztos, hogy az első futam győztese a végén is örülhet. Legalábbis az elmúlt öt év nem ezt mutatja, hiszen akik az év első győzelmét aratták, rendre másodikok lettek az évvégén.