Daniel Ricciardo idei teljesítménye továbbra sem éri el az elvárható szintet, a monacói hétvége során pedig már egy enyhe nyilvános adok-kapok is megindult közte és Zak Brown között. A The Race információi szerint a döntés azonban a pilóta kezében lehet.

Az ausztrál 2021-ben érkezett meg Wokingba, és ekkor egy három évre szóló szerződést írt alá a csapattal. Brown múlt héten felfedte, hogy vannak bizonyos „mechanizmusok”, melyek alapján idejekorán is fel lehet függeszteni az együttműködést.

Az ilyesmi általában azt szokta jelenteni, hogy a megállapodásban valamilyen teljesítményre vonatkozó kitételek vannak, melyeket a szezon egy adott pontjáig el kell érnie egyik vagy másik félnek, és ha ez nem történik meg, akkor lehet szó a szerződésbontásról.

The Race szerint viszont Ricciardo sorsa jelenleg a saját kezében van ezen a téren, és kizárólag ő határozhat úgy, hogy elhagyja az istállót, Brownék viszont nem tehetik ki idő előtt. A McLarennek tehát most várnia kell versenyzője döntésére.

Az persze kérdéses, hogy ha Ricciardo távozni szeretne, hová tudna menni, hiszen a három legnagyobb csapatnál mindenkinek érvényes szerződése van. Leghamarabb Lewis Hamiltonnak fog lejárni a kontraktusa 2023 végén.

Ez tehát logikusan azt eredményezheti, hogy Ricciardo megpróbálja a következő évet is a McLarennél, hátha megindul felfelé a teljesítménye. Nagy szüksége is lenne erre, lehetőleg minél hamarabb, mert idén eddig csak 11 pontot szerzett, amivel 11. a tabellán, miközben Lando Norris továbbra is szinte mindent kisajtol autójából.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL