hero image
dppi

Változás a Mercedesnél, Hamilton reméli, találnak "valamilyen trükköt" az előrejutáshoz

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2023/04/22 12:29
A Mercedes Forma-1-es pilótája, Lewis Hamilton reméli, csapata „talál egy trükköt”, amivel a W14-essel előreugorhatnak, bár tudja, hogy a Red Bullt beérni egy teljes szezon munkája lesz. Mindeközben a csapat mérnöki stábjába visszatért egy régi ismerős.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Bár a Mercedes idén már előrelépett azzal, hogy a W13-asnál stabilabb autót küldtek pályára, a teljesítményük még mindig jóval elmarad a Red Bull RB19-étől. A brackleyi csapat most a W14-es oldaldoboz nélküli koncepcióját dolgozza át és a következő hónapokban komoly változásokra készülnek, hogy elkapják riválisukat.

Hogy ez sikerül-e, az idővel kiderül, de Hamilton reméli, egy hirtelen áttörés felgyorsítja a folyamatot: „Van egy részem, ami reméli, találunk valamilyen trükköt és azonnal sínen leszünk, ahogy a többiek. A múltban már bizonyítottuk, hogy tudunk gyorsan fejlődni és remélem, most is így lesz, amint az autó potenciálja feltárul, a srácok teljes gőzzel abba az irányba fognak tartani.”

Hamilton azonban tudja, hogy a remény nem stratégia és pontosan tisztában van azzal, hogy sokáig tarthat beérni a Red Bullt, akik szintén nem fognak a babérjaikon ülni, még az FIA által a költségvetési plafon megszegése miatt rájuk kirótt büntetés ellenére sem:

„Hálás vagyok, hogy nyitottak a váltásra és nem akarnak annál ragadni, amink most van. Tisztában vagyok azzal, hogy hosszú idő lesz elkapni egy olyan autót, ami, ha ránézünk a Red Bullra, valószínűleg még fejlődni fog, bár vannak autók, amik elérnek egy plafont és nem lehetnek gyorsabbak.”