hero image

Változások a Williamsnél is: távozott a csapatfőnök és a technikai igazgató

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/13 16:29
A tegnapi nap meglepetésszerű bejelentése volt, hogy a Williams megválik jelenlegi csapatfőnökétől, Jost Capitótól, valamint technikai igazgatójától, Francois-Xavier Demaisontól.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Miközben Frederic Vasseur Ferrarihoz szerződését szinte már tényként lehetett kezelni egy ideje, a Williamsnél bekövetkezett változásokra nem igazán számíthattunk. Capito 2020 végén érkezett meg Grove-ba azzal a céllal, hogy ismét felfuttassa az alakulatot.

A korábban a Volkswagennel a WRC-ben komoly sikereket elérő szakember irányításával pedig a gárda tett is egy lépést előre 2021-ben, hiszen végre el tudtak mozdulni a mezőny legvégéről.

Idén azonban jöttek a teljesen megújult szabályok, de ezt sajnos a Williams nem tudta jól kihasználni, mivel ismét csak a tizedik helyen zárták a konstruktőri bajnokságot, és összességében övéké volt a leglassabb autó az idény során.

Hogy ez állhatott-e a menesztések mögött, vagy esetleg valami más oka volt, az nem derült ki, de a Williams a közleményében még annyit elárult, hogy kellő időben tájékoztatnak majd minket arról, hogy ki lesz az új csapatfőnökük és technikai vezetőjük.

„Szeretnénk megköszönni Jostnak a kemény munkáját és elhivatottságát, miközben a Williams Racing újjáélesztését tűztük ki célul” – mondta a Dorilton Capital, a csapat tulajdonosának elnöke, Matthew Savage.

„Hálásak vagyunk, amiért Jost elhalasztotta nyugdíjba vonulását, hogy szembenézzen ezzel a kihívással, most pedig továbbadja a stafétát valaki másnak ennek a folyamatnak a következő állomásaként. Emellett szeretnénk megköszönni FX munkáját és hozzájárulását is, és minden jót kívánunk neki a jövőre nézve.”

Capito a közleményben hozzátette, hogy hatalmas megtiszteltetés volt számára az utóbbi két szezonban irányítani a Williamst, és lefektetni egy szebb jövő alapjait. Hogy végül ki veszi majd át az ő, illetve Demaison helyét, az tehát még nem tisztázott, de figyelve az utóbbi nap eseményeit, talán várnak még ránk meglepetések.