hero image

Változnak a gumiszabályok a Forma-1-ben – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2022/02/05 11:33
A 2022-es idénytől kezdve eltörlik a Q2-es gumiszabályt a Motorsport.com olasz kiadásának értesülései szerint, így minden pilóta szabadon választhat gumikeveréket az időmérő után a versenyre.

Hosszú éveken keresztül volt érvényben a Forma-1-ben a Q2-es gumiszabály, amely kimondja, hogy az időmérő első 10 helyezettjének azon az abroncson kell elrajtolnia, amellyel továbbjutott a Q2-ből – amennyiben a Q2 és a verseny is száraz időjárási körülmények között kerül megrendezésre.

Ezt a szabályt viszont 2022-től eltörlik – írja a Motorsport.com olasz kiadása. A portál beszámolója szerint a Stratégiai Tanácsadó Bizottság döntött az eltörlés mellett, és a 2022-es sportszabályokban már a szabad gumiválasztás fog szerepelni.

A szóban forgó szabály célja az volt, hogy a top 10-en kívül végzők stratégiai előnybe kerüljenek a Q3-ba bejutó társaikkal szemben, azonban nem teljesen érte el a várt hatást a szabály, és többek között a McLaren-csapatfőnök Andreas Seidl és az F1 sportigazgatója, Ross Brawn is a változtatást szorgalmazta.

A 2022-es szezon előtti tesztek első felvonása február 23. és 25. között kerül megrendezésre Barcelonában, március 11. és 13. között pedig Bahreinben töltheti az idény előtti „főpróbát” a mezőny.