hero image

Változott a Honda terve, jól jár a Red Bull Powertrains

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/01/31 11:33
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko egy interjúban elárulta, hogy a Honda – talán Max Verstappen világbajnoki címének hatására – újragondolta a terveit, és továbbra is Japánban gyártják majd a Honda-motorokat, ami a Red Bull Powertrains számára nagy előnyt jelenthet.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Bár eredetileg az volt a Red Bull terve a Honda azon bejelentése után, hogy 2021 végén távoznak a Forma-1-ből, hogy 2022-től Red Bull Powertrains néven Milton Keynes-ben fogják üzemelni a Honda-motorokat, a főtanácsadó Helmut Marko viszont elmondta, változott a japán márka elképzelése.

Továbbra is Japánban gyártják majd az erőforrásokat, ez pedig duplán jól jöhet az osztrák alakulatnak, hiszen emiatt új érkezőnek számíthat 2026-tól a Red Bull Powertrains, ami engedményekkel jár.

„Sikerült az eredeti tervektől teljesen különböző megoldást találnunk. A motorokat egészen 2025-ig Japánban fogják gyártani, mi pedig hozzájuk sem fogunk érni. Ez azt jelenti, hogy a jogok és a többi dolog a japánoknál fog maradni, ami 2026-ra nézve fontos, mivel így újonnan érkezőknek fogunk számítani” – mondta Marko az Autorevue-nek adott nyilatkozatában.

Marko arra is utalást tett, hogy a 2021-es világbajnoki cím megnyerése is arra sarkallhatta a Hondát, hogy a vártnál közelebb maradjanak a Forma-1-hez.

„A sikerek folytán a japánok is újragondolták a dolgot, ahogy azt is, hogy ennek az akkumulátoros tudásnak az elektrifikációs fázisukban is hasznát vehetik. Eredetileg azt tervezték, hogy 2022-ig fogják gyártani a motorjainkat.”

„Most viszont úgy döntöttek, hogy ezt egészen 2025-ig fogják megtenni, ami egy hatalmas előnyt jelent számunkra. Ez azt jelenti, hogy nekünk csak a finomhangolással és a beállításokkal kell foglalkoznunk” – mondta a főtanácsadó.