A volt Forma-1-es pilóta, Marc Surer beszélt arról, hogy a 42 éves pilóta hol köthet ki – és hogy szerinte miért hiba azt várni tőle, hogy a régi önmagát adja.

Lewis Hamilton váratlan átigazolása a Ferrariba 2025-re felpörgette a pilóták piacát, a Mercedesnek ugyanis pótlás után kell néznie – és Max Verstappen is ott van a jelöltek között. Amennyiben ez nem jön össze, Carlos Sainz és az ifjú Andrea Kimi Antonelli mellett Fernando Alonso is szóba jött.

Alonsót azonban a Red Bull is kiszemelte magának sajtóértesülések szerint, pont azért, hogy felkészüljenek Verstappen esetleges távozására – amennyiben a holland elhagyja őket, így is maradna egy jó versenyzőjük, de ha nem, akkor az egyik legerősebb párossal állnának a rajtrácsra.

Bár az év elején viszonylag csendesek voltak, az Aston Martinnak komoly tervei vannak vele, Andrew Benson a BBC-től azt is tudni véli, hogy megkeresték egy „zsíros, több éves” szerződéshosszabbítási ajánlattal.

A Formel1.de podcastjában az egykori Forma-1-es versenyző, Marc Surer azonban arra jutott, hogy a júliusban már 43. életévét betöltő spanyolnak nem lenne a legjobb ötlet ilyen hosszú távra kínálni szerződést:

„Szerintem a kora miatt vesztett a sebességéből. Ezzel semmit sem lehet kezdeni. Különösen az időmérőkön érződik a korának a hatása és később még jobban érződni fog. Emiatt már nem ő a legjobb versenyzők egyike. A futamokon nagyon erős, mert harcos alkat és tudja, hogy kímélje a gumikat.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL