hero image

Vandoorne Schumacher helyzetéről: válaszút elé érkezett a karrierje

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/29 08:59
Stoffel Vandoorne arra figyelmezteti Mick Schumachert, hogy karrierje szempontjából most egy fontos állomáshoz ért, hiszen döntenie kell, hogy mik a prioritásai. A belga elmondta, hogy amikor ő kikerült az F1-ből, nem esett nehezére az FE-re váltás.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Vandoorne F1-es útja valamilyen szinten összehasonlítható Schumacherével, hiszen mindketten bajnokok voltak a kisebb kategóriákban, két nehéz szezon után azonban kikerültek a száguldó cirkusz állandó mezőnyéből.

Vandoorne ezek után az elektromos Formula E-ben találta meg ismét önmagát, miközben azért az F1-től sem szakadt el teljesen, hiszen a Mercedesnél volt tartalékversenyző. Mick eközben most érkezett meg a csillagosokhoz ugyanebbe a szerepbe, és kollégája szerint most eljött az idő, hogy eldöntse, mik a prioritásai.

Schumacher egyébként határozottan kijelentette, hogy célja visszakerülni a rajtrácsra, és részben ezért is választotta a Mercedest, mert ők talán segíthetnek neki ebben, miközben idén nem fog versenyezni sehol máshol, hogy kizárólag az F1-es feladataira koncentrálhasson.

Ebben azonban rejlik némi kockázat is. „Minden pilóta a saját maga módján működik. Igazából csak Micken múlik, hogy eldöntse, mire akarja a legnagyobb erőfeszítést fordítani. Számomra nem volt nehéz eldönteni, hogy átmenjek a Formula E-be, és azóta teljes mértékben erre a bajnokságra figyelek” – mondta Vandoorne a Mirror Sporttal készült interjúban.

Ő pedig többnyire már le is zárta az F1-es ajtót maga mögött, bár azért fél lábbal még mindig ott van, hiszen 2023-tól az Aston Martin tartalékosa lett, tehát továbbra is benne van a pakliban, hogy valamikor be kell még ülnie egy F1-es gépbe. Mentálisan azonban nem erre koncentrál.

„Itt vagyok néhány éve, és jól működik a dolog. Sikerült világbajnokká válnom, és remélem, a jövőben többet is szerzek még. Sosem lehet teljesen bezárni egy ajtót, de a Forma–1 most nem igazán szerepel a gondolataim között. A Formula E-re figyelek, és igyekszem a lehető leggyorsabb lenni, aztán majd kiderül.”

Hogy végül melyik versenyző döntött jobban pályafutása egészét tekintve, azt most még lehetetlen megmondani, de az ettől függetlenül kérdés, hogy ha Schumacher 2024-re sem kap versenyzői ülést, akkor mihez fog kezdeni.