hero image
dppi

VAR a Forma-1-ben, kivonalazták Alonso befutóját a Brazil Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2023/11/06 17:47
Mintha csak egy futballmérkőzést láttunk volna, bár itt a vonalazás totálisan egyértelmű volt, nem lehetett kérdés.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

A technológia fejlődése a sportokat is elérte, így például a futballt is. A VAR használata azonban erősen megosztja az embereket, még azokat is, akik napi szinten lépnek pályára, de egyelőre minden marad a régiben.

Korábban ez elképzelhetetlen volt, de már ott tartunk, hogy bármi lehetséges a technika által. Az F1-ben különösen, mivel egy technikai sportról beszélünk, amiben abszolúte csúcstechnikával dolgoznak.

A Brazil Nagydíjon is használták ezeket a rendszereket, ám a főszerepet most is a pilóták kapták. Alonso harmadik helyéről még sokat fognak beszélni, hiszen egy olyan manőver végén abszolválta a dobogót, amivel oktatni lehetne.

Oktatott is a spanyol világbajnok, nem sok esélyt adott Péreznek, aki talán már elhitte, hogy harmadik lesz. Hiába, mert Alonso az Aston Martinnal másképpen gondolta a dolgokat, és ennek sokan örültek.

Alább közelről nézhetjük meg, hogy milyen szoros volt a befutó. Alonso mindössze 0.053 másodperccel húzta be a harmadik helyet, így ha pár méterrel arrébb van felfestve a célvonal, most minden más lenne.