hero image

Váratlan ügyben nyert pert Lewis Hamilton

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/04/30 11:34
A hétszeres világbajnok számára nem elég, hogy pályafutása egyik legnehezebb időszakát éli, miután tavaly elvesztette a bajnoki csatát Max Verstappennel szemben, ráadásul az idei autója közel sem képes a győzelmekért harcolni, még a magánéletében is pereskednie kell.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Lewis Hamilton a héten egy kisebb sikert ünnepelhetett, mert a Mercedes versenyzőjének sikerült megnyernie egy fa eltávolításával kapcsolatos jogi csatát. Hamilton el akart távolítani egy fát a nyugat-londoni háza mellől, de a szomszédai ezt meg akarták akadályozni. Ez végül nem sikerült, melyről a Sky számolt be.

Hamilton egy tizennyolcmillió fontot érő ház tulajdonosa az előkelő Kensington és Chelsea negyedben. Az ország egyik leggazdagabb kerületében található ingatlan 2017-es megvásárlása óta számos munkát végeztek rajta, többek között fémkapukat építettek az ingatlanon kívülre, és lebontottak egy régi nyaralót.

A hétszeres világbajnok szomszédai úgy vélik, Hamilton tönkretenné a természetet, ha kivágná a háza előtti fát. Ezt azért gondolják így, mert védett területnek számít, így a fát nem lehet csak úgy kivágni.

A lakók továbbá azt állítják, hogy „ezek a fák több mint száz éve állnak ott, és egy gyönyörű tájképi örökség részét képezik ezen az értékes természetvédelmi területen". Attól is tartottak, hogy még több fát vágnának ki a területen, hogy még több építkezés valósulhasson meg.

Hamilton ebben a jogi csatározásban egy faipari szakértő jelentésével állt elő, amely szerint a fa amúgy is olyan állapotban van, mintha már elpusztult volna. Ez meggyőzte a tanácsot, amely úgy döntött, hogy Hamilton kivághatja, de cserébe a hétszeres világbajnoknak egy új fát kell ültetnie.