hero image
dppi

Váratlan változás a Ferrarinál: lemondott a csapat egyik főtervezője

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/03/10 10:20
A Ferrari 2023-as szezonja közel sem indult olyan jól, mint a 2022-es, és lehetséges, hogy ennek máris megvan a negatív hozadéka, miután az SF-23-as egyik főtervezője, aki már egy évtizede az istállónál van, most elhagyja az olaszokat.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A szóban forgó szakember a francia David Sanchez, aki a Ferrari autójának koncepciójáért felelős vezető tervezője volt, a múlt idő azonban már indokolt, hiszen most elhagyja az alakulatot, miután látszólag nem sikerült annyit javítani a tavalyi F1-75-höz képest, mint azt a Ferrari remélte.

Sanchez távozása pedig finoman szólva sem jön jókor a csapatnak, arról nem is beszélve, hogy azért neki is nagyon jelentős szerepe volt abban, hogy a Ferrari 2022-ben visszatalált a győztesek útjára, és szorosan együtt dolgozott a tavaly szintén lemondó csapatfőnökkel, Mattia Binottóval.

A különböző források azonban különböző okokat is említenek a konkrét távozás kapcsán, hiszen egyesek szerint Sanchez valóban lemondott posztjáról, míg mások úgy vélik, hogy a Ferrari küldte őt el az idei rossz szezonkezdet után.

Emellett az is lehetséges, hogy egy rivális csapat tett neki ajánlatot, és a McLarent hozták hírbe vele kapcsolatban, ahol korábban aerodinamikusként dolgozott. Az átigazolás előtt azonban minden bizonnyal egy hosszabb kényszerszabadságot is ki kéne vennie.

Frederic Vasseur csapatvezető Bahrein után elmondta, hogy szerinte nem az idei autó koncepciójával van probléma, és nem azért ennyire jelentős a hátrányuk a Red Bullhoz képest, miközben korábban arról is beszélt, hogy nem fog nagy tisztogatásba kezdeni a szakemberek terén.

Hogy ennek fényében mégis miért megy el akkor Sanchez, és hogy pontosan mi történik a háttérben a vörösöknél, az továbbra is nyitott kérdés, de az biztos, hogy a vártnál rosszabbul sikerült szezonnyitó azért érezteti hatását, még ha nincs is feltétlenül pánik a Ferrarinál.