Frederic Vasseur szerint Suzuka bebizonyította, hogy a Ferrari hatalmasa lépett előre a nagy sebességű kanyarok terén, továbbá a gumikezelésben is sokkal jobban állnak, mint tavaly.

A Ferrari eddig idén minden alkalommal felállhatott a dobogóra, egy alkalommal ráadásul kettős sikert könyvelhettek el, amire jó régen nem volt példa. Legutóbb Suzukában Sainz révén szerezték meg a harmadik helyet, míg Leclerc-t negyedikként intették le.

A kettős erős pontszerzés miatt boldog volt a Ferrari, ugyanakkor Vasseur inkább azzal kapcsolatban fejezte ki az örömét, hogy pont Suzukában voltak ilyen erősek, ahol a nagy sebességű kanyarok a dominánsak.

„Úgy gondolom, hogy hatalmas lépést tettünk előre a nagy sebességű kanyarok terén a tavalyi évhez képest, és Suzuka határozottan jó példa volt erre” – emelte ki Vasseur a Ferrari idei erősségét, amikor a Ferrari sebességéről kérdezték.

„És a gumikezeléssel kapcsolatban (is jelentős előrelépés történt), most éppen más gyengeségeink vannak, de biztos, hogy ez mindig egyfajta kompromisszum, valahol javulsz, máshol viszont veszítesz.”

Tény és való, hogy a Ferrari míg tavaly elsősorban az időmérő edzéseken villogott, addig idén a futamokon mutatnak biztató formát, ami Vasseur szerint elsősorban a gumikezelésnek köszönhető. Ezen a területen hatalmas volt a Red Bull előnye, a maranellóiak azonban felzárkóztak a bikásokhoz.

„De összességében úgy gondolom, hogy ha összehasonlítjuk magunkat a Red Bull-lal, a tavalyi utolsó négy versenyen és az idei szezon első négy versenyén tisztességes lépést tettünk előre” – utalt arra a csapatfőnök, hogy a Ferrari jó úton jár.

„Nyilvánvaló, hogy még mindig egy kicsit előttünk vannak, de az a cél, hogy képesek legyünk nyomás alá helyezni őket, és a nyomás hatására több hibát követsz el. Japánban nem volt egyértelmű ez, de remélem, hogy a jövőben így lesz.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL