Frederic Vassuer a remek eredményt követően határozottan kijelentette, hogy megcélozhatják a konstruktőri bajnoki címet, amelyre akár már idén jó esélyük lehet.

Ausztráliában kettős győzelmet ünnepelhetett a Ferrari, ám főként a szezon első két futamán történt „pontmentésüknek” köszönhetően állnak nagyon jól a bajnokságban, hiszen mind Bahreinben, mind Szaúd-Arábiában dobogón ünnepelhettek. De vajon lehet-e esélye a konstruktőri bajnoki címre a maranellóiaknak?

„Ez a cél” – jelentette ki Vasseur magabiztosan az olasz Rai műsorszolgáltatónak. „De az is (cél), hogy a versenyzői címért harcoljunk, még ha az idei év talán egy kicsit korai is még ehhez. De majd meglátjuk.”

A Ferrari most sajnálhatja igazán, hogy Carlos Sainz a betegsége miatt nem tudott rajthoz állni a Szaúd-arábiai Nagydíjon, hiszen habár Bearman értékes pontokat szerzett a csapat számára, az eddigi két versenyén két dobogót – egy győzelem és egy harmadik hely – szerző Sainz legalább a negyedik helyre esélyes lehetett volna.

A két élcsapat között a konstruktőröknél jelenleg mindössze négy pont a különbség. Ez minden bizonnyal az idény első két futamát követően sokak számára elképzelhetetlen lett volna, Marko azonban elismeri, hogy veszélyt jelenthet rájuk a Sainz-Leclerc páros.

„Az erőviszonyok kiegyenlítődése Ausztráliában megerősítést nyert” – jelentette ki Marko a Speed Week közlésében. „A Ferrari egyértelműen a legfőbb (kihívó) mögöttünk, a Mercedes következetlen, a McLaren pályától függően jobban vagy rosszabbul működik.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL