hero image
Alfa Romeo F1 Team / Twitter

Vasseur: Aki megszegi a költségplafont, annak szigorúbb büntetést adjunk!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2023/01/08 13:44
A Ferrari újdonsült csapatvezetője, Frederic Vasseur szerint a költségsapka az egyik legjobb szabály, amit az F1-ben valaha bevezettek, ugyanakkor azt is gondolja, hogy gyorsabban és szigorúbban kellene fellépni azokkal, akik szabályt szegnek.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Frederic Vasseur számára nagy kihívásokat tartogat a 2023-as szezon, hiszen Mattia Binotto menesztése után őt kérték fel arra, hogy legyen a Ferrari csapatvezetője. A svájci szakember eddig az Alfa Romeót irányította, a váltásnak köszönhetően azonban sokkal nagyobb lesz a nyomás a vállán.

A Ferrarihoz történő átigazolásáról szóló hírek megjelenése előtt Vasseurt arról faggatták, hogy mit gondolt a költségsapka bevezetéséről, mire ő azt felelte az Autosportnak, hogy ez eddig a legjobb szabályozás, amit az F1-ben bevezettek. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy kicsit komolyabb szankciókat kellene alkalmazni azokkal szemben, akik nem tartják be a szabályokat.

„Valószínűleg egy kicsit szigorúbbnak kell lennünk a döntést illetően. Oké, talán ez volt az első, de mostantól el kell felejtenünk a kisebb és nagyobb szabálytalanságokat. Mert számomra két-három millió nem kisebb, hanem mega, a fejlődés szempontjából.”

Mint ismert, a Red Bull nem tudta tartani a költségsapkát, amelynek nyomán egyesek szerint komoly, másik szerint kevésbé szigorú büntetést kaptak. Az idei évben ugyanis kevesebb időt szentelhetnek a szélcsatornás tesztelésekre.

„Azt hiszem, sokkal szigorúbbnak és sokkal gyorsabbnak kell lennünk a cselekvésben” – folytatta Vasseur az Autosportnak, aki azt is sérelmezte, hogy csak hosszas huzavona után született meg a döntés a Red Bull ügyében.

„Azt is el kell mondanom, hogy a költségplafon adminisztrációjával Federico Lodi mega munkát végzett. Ezt sem szabad elfelejtenünk” – zárta le a gondolatait a Ferrari újdonsült csapatvezetője.