Frederic Vasseur szégyenletesnek tartja azt, hogy míg Fernando Alonso esetében még szabályt is módosítottak, addig Carlos Sainz ügyét megvitatni sem voltak hajlandóak.

Kétség kívül Carlos Sainz volt az Ausztrál Nagydíj egyik nagy vesztese, hiszen nem elég, hogy először a piros zászló miatt visszaesett a mezőnyben, a második versenymegállítás után oldalról nekiment Alonsónak, ami miatt öt másodperces büntetést kapott.

Ez annak tükrében kifejezetten rosszul érintette a spanyolt, hogy végül visszaállították a második piros zászló előtti sorrendet, így az a megmozdulás, ami miatt büntetést kapott, végül nem volt hatással Alonsó helyezésére. A Ferrari csapatfőnöke ennek ellenére igyekszik tartani a lelket a csapatában.

„Az én dolgom az, hogy a pozitív és a negatív dolgokat is elviseljem” – jelentette ki Vasseur a Channel 4-nek. „De mint most is, ez inkább a negatív, mert úgy gondolom, hogy összességében jó munkát végeztünk.”

„Carlos nagyon jól visszahozta magát a szerencsétlen bokszkiállás után, közvetlenül a piros zászló előtt, és a végén ilyen büntetést kapni, szóval ez nagyon durva. Biztos, hogy érzelmileg megvisel egy ilyen helyzet, mert nem vagy messze a dobogótól, a 4. helyen állsz, a semmiből jössz vissza, amikor a többiek mind ingyen kaptak bokszkiállást. Mega jó munkát végzett.”

„Azt hiszem, órákig [vitatkozhatunk] a büntetésről, hogy szigorú-e vagy sem. A csapat pozíciójától függően más lesz az elemzés, de azt hiszem, ami számomra szégyen, hogy tekintve, hogy nem volt hatással a dobogóra, legalább a stewardok meghallgathatták volna és megnézhették volna az adatokat.”

Mint ismert, Alonsónak is meggyűlt a baja a versenyirányítással, ám a kétszeres spanyol bajnok jól jött ki a dologból, hiszen visszaadták neki a 3. helyezését, amit Szaúd-Arábiában ért el. Vasseur szerint az FIA az egyik esetben így jár el, a másikban úgy.

„Szerintem ez egy kicsit inkorrekt. Múlt héten 10 perc alatt kétszer is megváltoztattuk a szabályokat Alonso bokszkiállásával kapcsolatban, és ma is megtehették volna ugyanezt, [vagy] legalább megvitathatták volna.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL