hero image
DPPI

Vasseur is reagált Wolff és Horner szabályokkal kapcsolatos csörtéjére

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/07/07 14:07
A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur is reagált Toto Wolff és Christian Horner nyilatkozataira.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Utóbbi aggodalmát fejezte ki az új szabályok 2026-os életbe lépése miatt, és kérte a jóváhagyott szabályok felülvizsgálatát, Wolf azonban azt válaszolta, hogy nulla az esélye annak, hogy valami is változzon a szabályokban, majd hozzátette, vélhetően döcög a Red Bull motorfejlesztése, ezért lobbiznak a szabályváltoztatások mellett.

Horner azt szeretné, hogy változtassanak a belsőégésű motor és az erőforrás hibrid komponense közötti arányon, ami 50/50-es szinten került elfogadásra.

"Azt hiszem, a legfontosabb dolog az lesz, hogy megegyezzünk a számításokban, hogy mi lesz a sebességgörbe. Aztán, ha egy kicsit változtatnunk kell, azt még megtehetjük", kezdte Vasseur.

"Kicsúsztunk volna már az időből, tekintve, hogy a szabályokról már megegyeztünk? Nem, van még időnk a finomhangolásra. Bármi is lesz végül az elosztás, nem fog változtatni a motorfejlesztésen."

"Még rengeteg idő van arra, hogy apró változtatásokat eszközöljünk az arányokon. Egyelőre nagyon nehéz tiszta képet kapni, mert minden becslés csak feltételezés", mondta.