A Ferrari csapatfőnöke szerint már tudják, hogyan lehet kizökkenteni a Red Bullt az évek óta tartó lendületükből.

Frederic Vasseur úgy véli, hogy az elmúlt hónapokban, és különösen az előző szezon második felében előtörő lendületük fenntartásával a Ferrari hibázásra kényszerítheti legfőbb riválisukat.

"A kulcs az, hogy fenntartsuk a nyomást, amikor ugyanis arra vannak kényszerítve, hogy a határokat feszegessék, akkor valószínűleg a hibák is elő fognak jönni", jegyezte meg Vasseur, utalva az elkövetkezendő versenyek taktikai megközelítésére.

"Az elmúlt hétvége egy remek bizonyítéka annak, hogy ha mindent jól csinálunk, akkor nyomás alá tudjuk helyezni a Red Bullt", mondta Vasseur, majd gyorsan megjegyezte, hogy abban azért továbbra sem biztosak, hogy mindig képesek lesznek arra, hogy tökéletesen végezzék a dolgukat.

Noha a Ferrari részéről érthető a bizakodás, azt azért mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy Verstappen műszaki hiba miatt már a negyedik körben kiesett az Ausztrál Nagydíjon, így egyelőre nem tudni, hogy a nyomásgyakorlás felerősítése milyen eredményre vezet majd.

Ami viszont biztosan nem segít a Red Bullon, az a csapatnál kialakult belső vita, amely továbbra sem akar elcsendesedni. A Christian Hornert helytelen viselkedéssel vádló korábbi női alkalmazott ugyanis jelezte, a munkaügyi bíróságra viszi az ügyet, ha addig nem születik számára megfelelő ítélet

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL