Frédéric Vasseur jókedvű, és minden oka megvan rá. Az Alfa Romeo csapatfőnöke úgy látja, hogy csapata különösen jól teljesít 2022-ben, és az idei jó forma nem véletlen.

Imolában az Alfa Romeo ismét fontos pontokat szerzett Valtteri Bottasszal. A finn az ötödik helyen végzett, sőt, az utolsó körben még arra is volt esélye, hogy a negyedik helyet is megszerezze. George Russell azonban megúszta és megtarthatta a negyedik helyet, ugyanis a Mercedes gumijai kitartottak az utolsó kanyarokban.

 Mindenesetre az Alfa Romeo számára ez egy különösen erős teljesítmény volt. A csapat jelenleg 25 ponttal az ötödik helyen áll a konstruktőri értékelésben. Ezzel mondhatni, hogy vezetik a középmezőnyt. A McLaren nincs sokkal előttük, de a harmadik helyen álló Mercedes sincs beláthatatlan távolságban.

A pontok elsősorban Bottasnak köszönhetőek, aki 24 pontjával jelenleg a nyolcadik helyen áll a bajnokságban. Debütáló csapattársa, Csou is szerzett már egy pontot. Vasseur tehát elégedett, sőt úgy látja, hogy csapata minden egyes futammal egyre erősebb és fejlődik.

„Erős pozícióból és magabiztos hangulatban vágunk neki a következő futamnak: Imolában megmutattuk, hogy a szezon eleji erős formánk nem véletlen" – mondta a csapatfőnök.

Az, hogy Bottas Imolában a negyedik helyért küzdött, azt mutatja, hogy az F1-es mezőny nagyon közel van egymáshoz, ez pedig félelmet kelthet az ellenfelekben. Ezt Vasseur is tudja: „Tudjuk, hogy minden versenyen nagyot tudunk dobni, de a kivitelezésnek hibátlannak kell lennie, ha le akarjuk győzni a riválisainkat."

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL