hero image

Véget érhet a ékszerek futamon való viseletének kérdése

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/07/01 11:36
Niels Wittich legutóbbi, a Brit Nagydíjra vonatkozó jegyzetében nem szerepel újdonság az ékszerek autóban való viselésével kapcsolatban – számolt be a hírről a Crash.net. Ez azért figyelemre méltó, mert a korábbi Nagydíjakon ez mindig külön volt feljegyezve.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Úgy tűnik, hogy Nagy-Britanniában a versenyzőknek ékszerek és piercingek nélkül kell majd vezetniük. A versenyzők Spanyolországban, Monacóban, Bakuban és Kanadában kaptak felmentést.

Az ötlet, hogy minden ékszert le kell venni, sok ellenállást váltott ki a versenyzőkből, de a rajongókból is. Az ékszerek egy Forma-1-es autóban extra veszélyt jelentenének. Különösen Lewis Hamiltont zavarná azonban az eltávolításuk, hiszen általában ő viseli a legtöbb ékszert és piercinget az összes F1-es pilóta közül.

Az ékszerekkel kapcsolatos vita már egy ideje a hírekben van, de május elején nem zárták ki az esetleges büntetéseket. Nem zárták ki a pénzbüntetést és az esetleges pontlevonást sem. Hamilton többször is felszólalt az ötlet ellen, de nem volt ezzel egyedül, hiszen Sebastian Vettel is kiállt a hétszeres világbajnok mellett.

Egyelőre kérdéses, hogy a hétvége folyamán tesz-e az üggyel kapcsolatban bármilyen bejelentést is az FIA, bár joggal vélhető, hogy a paddockban ismét fel fog merülni az ékszerek kérdése.