hero image
dppi

Versenytempóban száguldott az F1-es Lotus 77 Monacóban (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2024/05/11 16:42
Ismét pályára küldték a legendás Lotus 77-es F1-es versenyautót, ami ugyan 1 győzelmet aratott, az is elegendő volt ahhoz, hogy kultikus darab legyen.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Sokan gondolják úgy, hogy a fekete-arany színben pompázó Lotus 77 az egyik legszebb F1-es autó. Egyet tudunk érteni ezekkel a véleményekkel, mert egy nagyon is karakteres versenygépről beszélünk, ami igen különleges darab, és ebben a modern világban még inkább ki tud emelkedni a mezőnyből.

Az 1976-os idényben versenyeztek vele, amit egy erős V8-as erőforrás keltett életre. Egy 3 ezres Ford-Cosworth DFV motor dolgozott az autóban, ami összesen 465 lóerőt adott le 10 800-as fordulat mellett. Ez még az az időszak volt, amikor a Goodyear is szállított gumikat az F1-nek.

Attól is különleges volt ez az autó, mert olyan nagy nevek vezették, mint Mario Andretti és Ronnie Peterson. Igaz, Peterson csak egy futamra vitte el az autót, viszont az is lehetőséget adott számára, hogy igencsak megtapasztalja, mire képes ez a különleges tervezés, ami összesen gy futamot nyert.

Azt az egy bizonyos futamot Japánban, a drámai döntő futamon húzta be a Lotus Andretti révén, aki azon kívül még kétszer volt dobogós. Gunnar Nilsson szintén két harmadik helyet szerzett, de győzni nem tudott, míg Peterson az első versenyen, Brazíliában lehetett ott a rajtrácson. Most ezt a gépet küldték pályára Monacóban, aminek sokan örültek.