hero image
dppi

Versrtappen az élen a Katari Nagydíj első szabadedzésén a két Ferrari előtt!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/10/06 15:45
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen autózta a legjobb időt a Forma-1 2023-as Katari Nagydíjának szabadedzésén a két Ferrari előtt, amelyen rengeteg hibát vétettek a pilóták.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Katarban potenciális bajnokavató sprinthétvége elé néztek a Forma-1 versenyzői, mivel Max Verstappennek már egy hatodik hely is elég ahhoz a szombati sprinten, hogy megkoronázzák.

Addig azonban még vár a pilótákra egy és más, például az egyetlen, hatvan perces szabadedzés, amin igen rövid idő alatt kell megtalálniuk a tökéletes beállításokat az újraaszfaltozott pályán.

Utóbbi, valamint a nagy szélben a pályát ellepő homokréteg jelentette a legnagyobb kihívást az első percekben, többen is panaszkodtak arra, hogy csúszik az aszfalt, többen ki is szélesítettek kanyarokat, de a Mercedes stabilnak tűnt és Russell vezetett negyed óra után.

A második negyedórában a hibák száma csökkent és lassan a köridők is meghaladták Lewis Hamilton 2021-es pole körét, a Mercedes helyére pedig a Ferrari lépett az élen, de jól nézett ki Verstappen és Alonso is.

A Ferrarinál felkerültek később a közepes keverékű gumik is, így a korábban a motorból furcsa zajokra panaszkodó Charles Leclerc át tudta venni a vezetést, mögé a két McLaren és Alonso érkeztek be negyed órával a vége előtt.

Az edzés végére aztán egyre többek tették fel a lágyakat, bár Alex Albon nem volt velük elégedett egyáltalán. Magára talált a Red Bull és a Ferrari is, Verstappen autózta a leggyorsabb időt, míg mögötte Sainz és az egy ponton nagyot hibázó Leclerc végeztek, mögé Alonso és Sergio Perez fértek be az első ötbe.