hero image

Verstappen 2 körrel a vége előtt előzött, ő nyerte az imolai F1-es sprintet!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/04/23 11:37
Az Emilia-Romagna Nagydíj sprintfutamán szinte végig Charles Leclerc vezetett, azonban Max Verstappen 2 körrel a leintés előtt visszaelőzte a monacóit. Mögöttük Sergio Perez és Carlos Sainz végzett.

Imolában rendezték a szezon első Forma-1-es sprintfutamát, amelyen Verstappen rajtolhatott az élről, majd Leclerc, Norris és Magnussen következett, míg Perez csak a 7., Sainz a 10., a két Mercedes pedig a 11. és a 13. helyről kezdhette meg a rajtot.

Verstappen rajtja nem sikerült jól, így Leclerc rögtön át tudta venni a vezetést, míg Perez hiába rajtolt jól „csak” az 5. helyig jött fel, Alonso pedig visszaesett a 7. helyre. Még az első körben Gasly ért hozzá Csou autójához, a kínai pilóta pedig a falnak ütközött és kiesett a versenyből.

Emiatt bejött a biztonsági autó, az újraindítást követően pedig Leclerc meg tudta tartani a vezető helyét, majd Verstappen és Norris jött, Perez pedig pár kör támadást követően megelőzte Magnussent, ezzel feljött a 4. helyre. Mögöttük a sorrend a pontszerző helyeken Ricciardo, Sainz, Alonso volt.

10 körrel a sprint leintése előtt Perez a harmadik helyre jött fel Norris megelőzésével, Ricciardo pedig Magnussenen rágta át magát egy remek bevetődős manőverrel, ezzel feljött a csapattársa mögé.

Sainz néhány kör alatt Magnussent és Ricciardót is megelőzte, így már ő állt az ötödik pozícióban, amikor már csak 6 kör volt hátra a versenyből. Mick Schumacher pedig Vettelt előzte meg, így a közepes keveréken rajtoló német a 10. helyre jött előre.

Bottas Alonso elé tudott kerülni, így az egy pontot jelentő 8. pozícióba jött fel, míg az élen Leclerc és Verstappen került DRS-távolságon belülre egymáshoz képest. És amíg Sainz Norrist is megelőzte, így már a negyedik helyen állt, addig Verstappen 2 körrel a leintés előtt egy kemény, külső ívről indított manőverrel megelőzte a monacói pilótát, így átvette a vezetést.

Verstappen megőrizte a vezető helyét, így ő nyerte a sprintet és az ezzel járó 8 pontot, mögötte Leclerc, Perez, Sainz, Norris, Ricciardo, Bottas és Magnussen végzett a pontszerző helyeken, majd Alonso, Mick Schumacher, Russell és Vettel következik, míg Hamilton a 14. lett.

Az Emilia-Romagna Nagydíj holnap 15 órakor veszi majd kezdetét, és a sprinten látottak alapján izgalmas versenyre lehet kilátás, kövessétek a motorsport.hu-t a legfontosabb hírekért!