hero image

Verstappen: 2028 után talán kiszállok

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/05/29 13:37
Max Verstappen nem zárta ki annak lehetőségét, hogy befejezi F1-es pályafutását, miután 2028-ban lejár a jelenlegi Red Bull-os megállapodása.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A holland tehetség tavaly behúzta első világbajnoki címét, idén márciusban pedig még hosszabb időre kötelezte el magát, és aláírta az F1 történetének legkomolyabb szerződését, melynek értelmében 2028 végéig a bikások pilótája marad, miközben évi 50 millió dollár körül fog keresni.

Egyelőre azonban nem akar ennél távolabbra tekinteni. „A terv az, hogy 2028-ig itt maradok. Nem akarok csapatot váltani. Jól érzem magam itt, és ők is boldogok velem. Arról viszont még nem gondolkoztam, hogy mi lesz 2028 után, talán befejezem” – mondta a Daily Mailnek Verstappen.

Az ő esetében persze nem szabad elfelejteni, hogy már elképesztően fiatalon, 17 évesen bekerült a királykategóriába, és jelenleg már a nyolcadik idényét futja. „Régóta vagyok már itt, és sok szezont teljesítettem. Talán más dolgokat akarok majd csinálni. 31 éves koromra nem tudom, hogy elértem-e már a csúcsot, vagy hogy mikor kezd visszaesni a teljesítményem.”

„Szeretnék másfajta versenyeken is indulni, mondjuk megbízhatósági viadalokon. Talán elegem lesz már a sok utazásból. Talán egy könnyebb életet szeretnék, és csak azokon a futamokon indulni, melyekhez kedvem van.”

Persze sok minden múlik majd azon is, hogy mennyire lesz versenyképes öt-hat év múlva. „Ha lehetőséged adódik bajnokságot nyerni, akkor azt meg akarod ragadni. Ha mondjuk 2028-ban harcban leszek, akkor talán hülyeség lenne hirtelen kiszállni. Nehéz kérdés ez” – ismerte el.