Bár Szaúd-Arábiában a Red Bull végsebessége is döntő volt Max Verstappen és Charles Leclerc csatája során, a holland mégis azt gondolja, hogy a Ferrari egy rakéta az egyenesekben, Dzsiddában pedig azért lehetett jobb a végsebességük, mert más szárnybeállításokat használtak.

Az idei év a Forma-1-ben eddig a Ferrari és a Red Bull csatájáról szól, és hasonló lehet a helyzet Ausztráliában is. A pénteki sajtótájékoztatón Max Verstappen a Scuderia egyenesbeli tempóját méltatta, hozzátéve, hogy miért lehettek mégis a Ferrari előtt végsebesség terén Szaúd-Arábiában.

„Személy szerint úgy gondolom, hogy a Ferrari egy rakéta az egyenesekben. Nem tudom, talán nem mindenki ért velem egyet ebben. Természetesen az is számít, hogy milyen szárnybeállításokat használsz.”

„Az egyértelmű, hogy Szaúd-Arábiában jó volt a végsebességünk, de nem mondanám, hogy gyorsabbak vagyunk náluk, egyszerűen kevesebb leszorítóerővel mentünk Dzsiddában” – magyarázta a holland.

„Az is érdekes, hogy más leszorítóerőszinttel is lehet ugyanolyan köridőt futni. A csatákban pedig segít a magasabb végsebesség. Nem tudom, hogy a többiek mit fognak csinálni Melbourne-ben, először meg kell néznünk, milyen a tapadás” – tette hozzá Verstappen.

2021 világbajnoka a második szabadedzésen bő két tizedmásodperces hátránnyal maradt el Leclerc-től, így a második helyen végzett, míg Sainz a harmadik, Perez az ötödik lett. Az FP2 összefoglalója ide kattintva érhető el.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL