Max Verstappen egyetlen győzelemre volt attól, hogy ismét megdöntse Sebastian Vettel rekordját, és egyúttal beállítsa a sajátját.

Verstappen nem tudta boldogan elhagyni Ausztráliát, amire megvolt az oka, mert ugyan övé lett a pole szombaton, egyrészt hamar elvesztette az első helyet, ami már önmagában nagy meglepetés volt, másrészt kapott egy pofont. A pofon a Red Bulltól jött, és ez nemigazán volt benne a pakliban, még akkor sem, ha ez egy technikai sport.

Az F1 rendkívül meghízhatóvá vált a technika terén, ritkán adják meg magukat az autók, pedig messze modernebbek és összetettebbek a rendszerek. Ettől független ez most jót tett a bajnokságnak, adott a harc az első helyért. Azt viszont nem tudni, hogy meddig mert lehetséges, Max egy újabb nagy sorozatra készül.

Ő a rekorder ebben, 10 egymást követő futamgyőzelmet szerzett 2023-ban. Miami és Olaszország között nyert a világbajnok, amivel Vettel rekordjának intett búcsút, aki a 2013-as Belga és a 2013-as Brazil Nagydíj között tarolt, szintén a Red Bullal, amire senki nem tudott válaszolni, és megdönthetetlennek tűnt a rekord.Valójában egyik sem az, és akkor Vettel olyan neveket előzött meg, mint Ascari, Schumacher, N. Rosberg.

Ők hárman hét egymást követő alkalommal tudtak nyerni, Ascari például ezt az F1 hajnalán az 50-es évek elején abszolválta. A sorozat már akkor nagyot szólt, bár a 60-as években is voltak hasonló próbálkozások.

Verstappen most ezzel a 9 egymást követő győzelmével megint beállította Vettel korábbi rekordját. A 2023-as Japán és a 2024-as Szaúdi Nagydíj között nyert, viszont látva a Red Bullt, még idén megdöntheti ezt, akár 10 fölé is mehet, mert minden esélye megvan rá, és ez a kiesés csak tovább motiválhatja.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL