A Red Bull versenyzője, Max Verstappen úgy érzi, Charles Leclerc-rel helyén tudják kezelni a rivalizálásukat, és hogy gyerekkorukban nehezebb volt kezelniük azt, hogy egymás ellen küzdöttek ugyanazokért a célokért.

Benne van a pakliban, hogy idén Charles Leclerc és Max Verstappen fog harcolni a világbajnoki címért, a Sky Sports F1 szakértője, Anthony Davidson pedig nemrég azt nyilatkozta, Leclerc sosem bocsátott meg Verstappennek a 2019-es Osztrák Nagydíjon történtek miatt.

Verstappent az AP kérdezte meg az ominózus esetről, és állítása szerint nem beszél a dologról Leclerc-rel, akivel kemény csatákat tud vívni.

„Sosem beszélek ilyen dolgokról a többi versenyzővel. Megesik az ilyen. Én is vesztettem már el győzelmeket, aztán idővel továbbléptem. Szerintem Charles az egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben, és még rengeteg futamot fog nyerni.”

 „Azt gondolom, jó riválisok vagyunk, szeretünk versenyezni, és szerintem ez át is jött a kemény csatánk folyamán, amellyel minden rendben volt” – mondta Verstappen.

2021 világbajnoka azt is hozzátette, gyerekkorukban nehezebben jöttek ki egymással, most viszont már helyén kezelik a dolgot és jókat tudnak beszélgetni egymással.

„Azt hiszem, régebben nehezebb volt a dolog, akkor még nagyon fiatalok voltunk, még nem voltunk felnőttek és ugyanazokért a célokért küzdöttünk. Most már a Forma-1-ben versenyzünk és nagyon más a helyzet.”

„Már óriási márkákat képviselünk, helyén tudjuk kezelni a dolgokat és jól kijövünk egymással. Tudunk jókat beszélgetni és élvezzük az egymással vívott csatákat, én pedig ezt nagyon jó dolognak tartom.”

„Az is segít, hogy sok ideje ismerjük egymást, hiszen bizonyos szempontból nagyon sok időt töltöttünk már egymással” – tette hozzá a 24 éves pilóta, aki mindössze 16 nappal idősebb Leclerc-nél.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL