hero image

Verstappen: A Mercedes reménytelenül utolsó lesz, már ha hihetünk nekik...Verstappen: A Mercedes reménytelenül utolsó lesz, már ha hihetünk nekik...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/03/18 13:43
A Red Bull-pilótája, Max Verstappen a bahreini hétvége pénteki napján figurázta ki a Mercedes nyilatkozatait, és elmondta, idén már kisebb lesz rajta a nyomás.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Max Verstappen 2021-ben meg tudta szerezni a világbajnoki címet, és idén is ezt szeretné elérni. Amikor a bahreini versenyhétvége sajtótájékoztatóján erről kérdezték, azt mondta, most már kisebb rajta a nyomás, mint eddig volt:

„Ha megnézzük az előző szezont, igazából még több győzelmet és még több pole-t is szerezhettünk volna. Azonban ahhoz, hogy ezt elérd, egy rendkívül versenyképes autóra van szükséged, ezért nem lesz egyszerű megismételni a tavalyi évet.”

„Természetesen mindig próbálsz minél jobb teljesítményt nyújtani, és ha idén is ilyen versenyképes kocsink lesz, akkor képesek lehetünk hasonlóra. A motivációm nem változott, mert mindig győzni akarok és az élen vezetni, főleg a tavalyi év után.”

„Kisfiúként az volt az álmom, hogy Forma-1-es világbajnok legyek, ez a nyomás pedig ezzel lekerült rólam. Még több futamot akarok nyerni, hiszen ezért vagyok itt” – fogalmazott a holland.

A Mercedes szokás szerint próbálja az ellenfeleit dicsérni a szezonnyitó előtt, míg a saját autójuk kapcsán azt mondják, problémáik vannak. Ennek kapcsán így nyilatkozott 2021 világbajnoka:

„Szerintem reménytelenül utolsók lesznek, már amennyiben hihetünk a nyilatkozataiknak. Ezek szerint a 2017-es tesztek óta lassú autójuk van. Komolyra fordítva: majd meglátjuk. Biztos vagyok benne, hogy versenyképesek lesznek” – mondta Verstappen.