hero image

Verstappen a Mercedesről: „Egyáltalán nem aggódom!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/03/10 11:39
A Red Bull-pilóta Max Verstappen azt nyilatkozta, nem aggódik a Mercedes extrém megoldása miatt, hiszen az a dolguk, hogy saját magukra koncentráljanak.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Egy meglehetősen extrém megoldással, szinte oldaldobozok nélkül érkezett meg a Mercedes a bahreini tesztekre, tehát igaznak bizonyultak a Corriere della Sera keddi értesülései – persze az kérdéses, hogy teljesítmény tekintetében mit jelent majd a megoldás.

És míg a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondta az Auto Motor und Sportnak, hogy nem biztos, hogy szabályos a megoldás a W13-on, addig Max Verstappen azt nyilatkozta, nem aggódik a dolog miatt.

„Nem aggódom, nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk. Számos alkalommal mondtam már ezt tavaly is, és idén is ezt kell tennünk, még akkor is, ha a kocsik kicsit másképp néznek ki” – mondta Verstappen a csütörtöki bahreini sajtótájékoztatón.

„Annyi ismeretlen dolog van, amiről még tanulnunk kell… tehát egyáltalán nem aggódom” – hangsúlyozta a Red Bull pilótája, aki a mai napot a „padon” tölti, ugyanis a csütörtököt Sergio Perez kapta meg az osztrák istállótól, pénteken pedig Verstappen ülhet autóba.

Amikor a 24 éves versenyzőt arról kérdezték, mit remél a Red Bull a bahreini tesztekről, egyértelmű válasz érkezett.

„Minél több kört, hogy a lehető legjobban megértsük az autónkat. Szerintem az most a legfontosabb, hogy megértsük, mire van szükségünk a kocsinktól, kipróbálunk különböző beállításokat, miközben már a többi pályára is gondolunk, hogy megértsük, melyik irányba érdemes mennünk” – mondta a holland.