A Red Bull versenyzője, Max Verstappen jó startnak tartja az időmérőn elért második helyezését, és bár a Bahreini Nagydíj favoritjának a Ferrarit tartja, szerinte neki is jó esélyei lehetnek.

Bár az időmérő edzés előtt a legtöbben Max Verstappent tartották a bukmékerek a kvalifikáció és a verseny favoritjának, végül a második hellyel kellett beérnie a 24 éves pilótának, a pole-t pedig Leclerc szerezte meg.

„A Q3-ban nem sikerült jól összerakni a körömet. Túlkormányzottság, alulkormányozottság, pont azokban a pillanatokban, amikor egyszerűen a gázra akartam lépni. A deltából is látszik, hogy vesztettem 1-1,5 tizedet, és végül a második helyen végeztem.”

„Ez egy jó start számunkra, hiszen végül is minden a vasárnapi napon múlik, és szerintem jó kocsink van a versenyre” – fogalmazott a Red Bull versenyzője a holland médiának.

Ezzel együtt Verstappen azt is hozzátette, hogy jelenleg a Ferrari tűnik a favoritnak a bahreini versenyhétvégét illetően.

„Ha a teljes hétvégét nézzük, akkor a Ferrari a favorit. Nemcsak a motor miatt, hanem azért is, mert nagyon jók a kanyarokban is. Viszont azt gondolom, jó esélyem van a verseny megnyerésére.”

A Mercedes kapcsán pedig azt mondta a 2021-es szezon világbajnoka, hogy azért is kell folyamatosan fejleszteniük, mert nem mindig lesz ennyire hátul a csillagos alakulat.

„Most pedig folytatnunk kell a fejlesztéseket és minden hétvégéből tanulnunk kell, hiszen nem mindig lesz ilyen a teljesítményük” – idézte a RacingNews365 Verstappent.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL