hero image
Fernando Alonso Twitter

Verstappen: Alonsónak sokkal többet kellett volna nyernie

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2023/04/18 19:59
Max Verstappen is azoknak a táborát erősíti, akik szerint Fernando Alonso jóval többre volt hivatott a Forma-1-ben, mint amit a spanyol elért. Maga a kétszeres bajnok pedig a hazai rajongóiról beszélt.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Fernando Alonso eddig 32 alkalommal álhatott fel a dobogó legfelső fokára, az Ausztrál Nagydíjat beleszámítva pedig 101 alkalommal ért el pódiumos helyezést, amivel csatlakozott ahhoz az öt pilótához, akik képesek voltak több mint 100 dobogót elérni a pályafutásuk során a Forma-1-ben.

Alonso rekordernek mondhatja magát a teljesített futamok számát tekintve a száguldó cirkuszban, és a tehetségét figyelembe véve elérhetett volna jóval többet is. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy két alkalommal is a 2. helyen végzett az összesített pontversenyben, míg 2007-ben 1 ponttal maradt el a finn jégembertől.

„Szerintem Fernandónak már sokkal több futamot kellett volna nyernie, mint amennyit eddig nyert. Szerintem sokkal többet érdemelne” – jelentette ki Verstappen a Formula1.com hasábjain, még a csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatón Melbourne-ben.

„Szóval nagyon örülnék, ha a 33. győzelmét láthatnám. De bizonyos értelemben azt is szeretném, ha többet nyerne. Szóval, majd meglátjuk a következő futamokon” – tette hozzá a holland, aki részben maga ellen beszél, hiszen Alonso felerősödésével neki nehezebb dolga lenne.

Alonso visszatérésével, valamint a sorozatos dobogós helyezéseivel újabb lendületet kapott a Forma-1 népszerűsége Spanyolországban.