hero image

Verstappen: amikor tönkreteszek egy autót, mindig együtt érzek a szerelőkkel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/07/13 13:45
A regnáló Forma-1-es világbajnok úgy véli, minden esélyük megvan arra, hogy ebben az évben az egyéni mellett a konstruktőri világbajnoki címet is bezsebeljék és bízik benne, hogy ez a következő években is így lesz.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Döcögősen indult Max Verstappen számára a 2022-es F1-es szezon, a holland pilóta az első három versenyen kétszer sem tudott célba érni technikai probléma miatt, aminek következtében gyorsan hátrányba került a remekül rajtoló Charles Leclerc-rel szemben.

Az Emilia-Romagna Nagydíjon aztán fordult a kocka, és a Red Bull pilótája egészen domináns hadjáratba kezdett, hét futamból hatot is megnyert, átvette a vezetést összetettben és jelenleg is kényelmes előnnyel várhatja a nyári szünet előtti utolsó két versenyt.

Az F1-Insider.com-nak nyilatkozva most arról beszélt, hogy szerinte jövőre is hasonlóan erősek lesznek. „Hiszem, hogy a következő években is miénk lesz a legjobb konstrukció, de már megtanultam, hogy a Forma-1-ben gyorsan változnak az erőviszonyok“ - fogalmazott a holland.

A regnáló világbajnok arra is kitért, azzal is tökéletesen tisztában van, hogy a Forma-1 egy csapatsport, ezért amikor összetörnek egy autót, akkor sok ember munkája vész kárba pillanatok alatt.

„Amikor tönkreteszek egy autót, legalábbis annak nagy részét, az első gondolatom mindig az, hogy mennyi felesleges munkát adtam annak a több száz munkásnak és szerelőnek, akik megépítették a konstrukciót“ - tette hozzá a regnáló világbajnok.